Studiossa nyt

Savon Iltapäivä

Sami Turunen

Juontajat

Hanna Hahl

Olen aito savolainen, kiteyttää Hanna Hahl olemuksensa ytimen. Varkaudessa varttunut ääniammattilainen tuntee maakuntansa sielunelämän ja työkokemustakin on kertynyt radioista sekä Mikkelissä että Kuopiossa. Puheen lisäksi viestintä hoituu myös kirjoittaen, sillä taustalla on toimittajakokemusta myös sanomalehdestä.

Hanna odottaa erityisesti sitä tunnetta, kun Savon Aallot-kanavan kautta hän pääsee osaksi savolaisten arkea. Tämä onkin radiotyön parasta antia. Juontajana Hanna haluaa luoda leppoisaa tunnelmaa ja hymyä kuulijan huulille. Hän ei myöskään pelkää kysyä ja kyseenalaistaa, jos tilanne niin vaatii ja hyväntuulinen päätoimittajamme osaa olla myös ääneen ihmettelevä ”asian-Pentti”.

Vastapainoa toimittajan työlle löytyy käsitöistä, puutarhasta ja liikunnasta. Hanna kuvailee itseään urheiluromantikoksi, joka ammentaa liikunnasta ja urheilusta sisältöä sekä omaan elämäänsä, että radiokuuntelijoiden riemuksi.

Hanna haluaa luoda leppoisaa tunnelmaa ja hymyä kuulijan huulille.

Sami Turunen

Paluu juurille ja kutsumus, kiteyttää Sami Turunen tunnelmansa pestistään Savon Aallot -kanavan juontajana. Siilinjärveltä ääniuralleen ponnistanut mies on tehnyt monenlaisia töitä, muun muassa Kuopiossa Oikealla Asemalla, Joensuussa paikallisradiossa, Nelosella kanavakuuluttajana sekä Radio Aallossa.  

Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen Sami palasi Savoon ja Siilinjärvelle. Paikallisradion vetovoima on vahva ja hän ammentaa voimaa kuuntelijoista ja siitä tunteesta, että saa olla heidän arjessaan mukana.  Lähetyksissään Sami pitää tunnelmaa yllä aurinkoisella asenteella ja suurella sydämellä. Hän lupaa heittäytyä ja laittaa myös sopivasti itseään likoon juontotehtävissä. Lauantailähetyksiä luotsaava Sami lupaa, että viikonloppu on savolaisen parasta aikaa.  

Ja kun työpäivä päättyy, hän vetää lenkkarit jalkaan ja antaa kehon sekä mielen latautua luonnossa.  

Viikonloppulähetyksiä juontava Sami lupaa, että viikonloppu on savolaisen parasta aikaa.

Johannes Teppo

Paikallisradion juontaminen on unelmaduuni, myhäilee Johannes Teppo, joka niin kovasti tykkää olla savolainen. Kokemusta radiotyöstä Johannes kerrytti aikoinaan Joensuun paikallisradiossa, jonka taajuuksilla kuultiin ”Iskunkestävät” nimistä erikoisohjelmaa. 

Radiotyössä Johannesta kiehtoo muun muassa se, että hän pääsee ihmettelemään maailmaa ensimmäistä kertaa toimittajan linssien läpi. Lähetyksissä Johannes laittaa itsensä likoon 102%. Ohjelmiin saadaan sisältöä jalkautumalla savolaisten keskuuteen. Ihmisten parissa Johannes tuntee olevansa kuin Kallavedessä. 

Työn vastapainona Johannes viihtyy muun muassa keittiössä, sillä kokkaaminen on aina ollut hänen sydäntään lähellä.

”Johannes kokee elämäntehtäväkseen ihmisten viihdyttämisen.”

Aapeli Ruuskanen

Kuopiolaisen Aapeli Ruuskasen ääni kuultiin ensimmäisen kerran radiossa Oikealla Asemalla KalPa-lähetyksissä kaudella 2013-2014. Tuon kauden jälkeen matka jatkui Helsinkiin Laajasalon opistoon, jossa hän opiskeli radiotoimittajalinjalla. Kesäkuussa 2021 paluu takaisin kotikulmille ja tarina Savon Aalloilla alkoi 2022 alussa jälleen jääkiekon parissa. Aapeli kokee paikallisradion erinomaiseksi paikaksi tulkita maailman menoa ja hän on tullut kuulijoille tutuksi urheilulähetysten studioisäntänä. Tämän lisäksi työnkuva on laajentunut maanantai-iltapäiviin.

Urheilu ja musiikki ovat vahvasti läsnä arjessa, kun radiotyön rinnalla Aapeli tekee DJ-keikkoja. Nuori mies katsoo KuPSin ja KalPan otteluita aktiivisesti, jonka lisäksi hän seuraa ulkomaisten sarjojen tapahtumia.

”Aapeli tarjoilee energiaa viikon alkuun ja menee suurella tunteella sportti-iltojen läpi.”