Studiossa nyt

Savon Iltapäivä

Aapeli Ruuskanen

Juontajat

Anssi Saarelainen

Anssi on Savon Aaltojen päätoimittaja, joka innostuu paikallisista aiheista! Anssi on pitkän linjan radioammattilainen, joka on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Radio Kuopiossa, HitMixissä ja Oikealla Asemalla. Anssi on aamuseuranasi taajuudella keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin.

Sami Turunen

Paluu juurille ja kutsumus, kiteyttää Sami Turunen tunnelmansa pestistään Savon Aallot -kanavan juontajana. Siilinjärveltä ääniuralleen ponnistanut mies on tehnyt monenlaisia töitä, muun muassa Kuopiossa Oikealla Asemalla, Joensuussa paikallisradiossa, Nelosella kanavakuuluttajana sekä Radio Aallossa.  

Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen Sami palasi Savoon ja Siilinjärvelle. Paikallisradion vetovoima on vahva ja hän ammentaa voimaa kuuntelijoista ja siitä tunteesta, että saa olla heidän arjessaan mukana.  Lähetyksissään Sami pitää tunnelmaa yllä aurinkoisella asenteella ja suurella sydämellä. Hän lupaa heittäytyä ja laittaa myös sopivasti itseään likoon juontotehtävissä. Sami juontaa kanavan iltapäivälähetyksien lisäksi myös Savon lauantai-lähetystä ja hän lupaakin, että iloisten iltapäivien lisäksi myös viikonloppu on juuri sitä savolaisen parasta aikaa!  

Ja kun työpäivä päättyy, hän vetää lenkkarit jalkaan ja antaa kehon sekä mielen latautua luonnossa.  

Sami juontaa kanavan iltapäivälähetyksien lisäksi myös Savon lauantai-lähetystä ja hän lupaakin, että iloisten iltapäivien lisäksi myös viikonloppu on juuri sitä savolaisen parasta aikaa!

Johannes Teppo

Paikallisradion juontaminen on unelmaduuni, myhäilee Johannes Teppo, joka niin kovasti tykkää olla savolainen. Kokemusta radiotyöstä Johannes kerrytti aikoinaan Joensuun paikallisradiossa, jonka taajuuksilla kuultiin ”Iskunkestävät” nimistä erikoisohjelmaa.

Radiotyössä Johannesta kiehtoo muun muassa se, että hän pääsee ihmettelemään maailmaa ensimmäistä kertaa toimittajan linssien läpi. Lähetyksissä Johannes laittaa itsensä likoon 102%. Ohjelmiin saadaan sisältöä jalkautumalla savolaisten keskuuteen. Ihmisten parissa Johannes tuntee olevansa kuin Kallavedessä.

Työn vastapainona Johannes viihtyy muun muassa keittiössä, sillä kokkaaminen on aina ollut hänen sydäntään lähellä.

”Johannes kokee elämäntehtäväkseen ihmisten viihdyttämisen.”

Aapeli Ruuskanen

Kuopiolaisen Aapeli Ruuskasen ääni kuultiin ensimmäisen kerran radiossa Oikealla Asemalla KalPa-lähetyksissä kaudella 2013-2014. Tuon kauden jälkeen matka jatkui Helsinkiin Laajasalon opistoon, jossa hän opiskeli radiotoimittajalinjalla. Kesäkuussa 2021 paluu takaisin kotikulmille ja tarina Savon Aalloilla alkoi 2022 alussa jälleen jääkiekon parissa. Aapeli kokee paikallisradion erinomaiseksi paikaksi tulkita maailman menoa ja hän on tullut kuulijoille tutuksi urheilulähetysten studioisäntänä. Tämän lisäksi työnkuva on laajentunut maanantai-iltapäiviin.

Urheilu ja musiikki ovat vahvasti läsnä arjessa, kun radiotyön rinnalla Aapeli tekee DJ-keikkoja. Nuori mies katsoo KuPSin ja KalPan otteluita aktiivisesti, jonka lisäksi hän seuraa ulkomaisten sarjojen tapahtumia.

”Aapeli tarjoilee energiaa viikon alkuun ja menee suurella tunteella sportti-iltojen läpi.”